• Hrvatski
  • English
  • German
O Makarskoj Ispis E-mail

Makarska rivijera dio je priobalnog pojasa srednje Dalmacije dugog oko 60 kilometara. Sa više od 2700 sunčanih sati godišnje i prosječnom temperaturom višom od 20oC, Makarska rivijera pravi je mali mediteranski raj. More je ljeti ugodno toplo, temperature u ljetnom periodu su oko 25oC.

Zime su izuzetno blage i sunčane, a ljeta duga i topla sa osvježavajućim vjetrom koji donosi prirodno osvježenje. Od ostalih vjetrova tu su i bura (sjeverni vjetar), koja donosi hladnoću, te jugo, topli vjetar s mora koji donosi vlagu, a izuzetno je omiljen među poklonicima vodenih sportova poput jedrenja, surfanja i kajtinga.

Središte rivijere čini grad Makarska. Sjeverozapadno od Makarske nalaze se Brela, Baška Voda, Promajna, Bratuš, i Krvavica. Jugoistočno od Makarske su Tučepi, Podgora, Drašnice, Igrane, Živogošće, Bato, Drvenik, Zaostrog i Gradac.

Tijekom turističke sezone, u svim se mjestima Makarske rivijere održavaju razne priredbe - kulturne, zabavne, sportske, rekreacijske ... To su dani tradicionalnih pučkih svečanosti kada se slave zaštitnici mjesta i dani slavne prošlosti. Osim svetkovina i pučkih fešta, obično se organiziraju "Ribarske noći" i druge zabavne i sportske priredbe, koje se održavaju u portima, na plažama ili terasama hotela.

U Makarskoj su sve priredbe obuhvaćene programom "Makarsko ljeto" od kojih su najposjećenije "Ribarske noći", "Ljetni karneval" i "Noć Kalelarge". Brojne su i druge priredbe zabavne i klasične glazbe uz nastupe poznatih klapa, pjevača i folklornih grupa iz zemlje i svijeta, koje se obično održavaju na Kačićevu trgu, na rivi, ali i drugim prikladnim pozornicama kao npr. pred crkvicom Sv. Petra na istoimenom poluotoku.

gallery1gallery1gallery1gallery1
gallery1gallery1gallery1gallery1
gallery1gallery1gallery1gallery1
gallery1gallery1  

 

 

ID code: HR-AB-21-17060400556, Adress: Obala kralja Tomislava 2, 21300 Makarska, Croatia,

Phone: 00 385 (0) 21 611 688,  Fax: 00 385 (0) 21 615 352